Putsar om matrummet

Vi har putsat om två rum i huset än så länge, vardagsrummet och matrummet.

Ett oerhört kostsamt, jobbigt och dammigt projekt. Vi började med att dra ner de fyra lagerna av tapet och all den gamla putsen ifrån väggarna med hjälp av en spade och kofot. Sen var det dags att få ut allt, upp med det på bilflaket och sen köra några runder till återvinningsstationen. 

Efter detta tog vi hjälp av vår vän Voltjek, från Polen, som är en mästare på att putsa. Mycket putsar vi själva, men när det är stora ytor eller hela rum, överlåter vi det till honom. Medan han installerade sig med verktyg, ställningar osv körde vi till Woody Bygghandel och köpte på oss puts... mycket puts.  

När allt material väl kom till huset satte vi igång. Först drogs ny el, nät fästes runt fönsterna och dörrvalven, sen slamades samtliga väggar (puts blandat med cement, för att få en hårdare grund). Efter detta putsades matrummet upp från golv till tak. Resultatet kunde inte ha blivit bättre! Allting tog cirka sex dagar, alltså cirka 60 timmars arbete.  









Vi vattnade väggarna i cirka en vecka, på så sätt bränner putsen bättre. Den fula plastmattan på golvet är också borttagen och ligger i någon konteiner på återvinningscentralen. Inom dom närmsta dagarna ska väggarna grundmålas för att sedan få sin ljuva blå/grå färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0