Klagstorps Bøj -arkivet

Här ser ni mäklarens bilder på huset som är tagna i November 2010, inom kort kommer även lite "på G.." bilder som vi har tagit efterhand som vi renoverar.

Förändringen är enorm trots att vi inte är färdiga. När jag och sambon tittade på bilderna i går kväll blev båda två lika chockade, det ser ju inte ut som samma hus, ingenting är sig likt!

Efter hand som man renoverar och verkligen drar ut allt från golv till tak, glömmer man lite hur det såg ut tidigare. Ja, man kanske rent ut sagt har förträngt detta med vilje, med tanke på hur det såg ut innan haha

Rummen ser väldigt små ut på bilderna, men i verkligheten är de betydligt större.  

Bild 1. Hallen på ovan våningen med den sexiga tapeten
Bild 2-3. Köket, nedan våningen
Bild 4. Sovrum, ovan våning
Bild 5. Sovrum två, ovan våning
Bild 6. Finrum, nedan våning
Bild 7. Vardagsrummet, nedan våning
Bild 8-9. Fasaden
Bild 10. Baksida

  

  

  




Klagstorps Bøj

Precis som jag lovat kommer här ett inlägg om vårt hus. Då många är nyfikna över vårt omfattande renoverings objekt får jag försöka skriva ett så omfattande inlägg som möjligt.

Huset är ett gammalt sekelskifteshus från 1936 på 108m2 (plus källare på 70m2 och ett garage i två plan på 140m2). Vår tanke är att ha en öppen planlösning mellan samtliga tre plan och på så sätt ge en känsla av att huset egentligen är ett tre vånings hus.

första våningen har vi en hall, ett vardagsrum, ett finrum, en gäst toalett och köket.
våning två kommer ett sällskapsrum, vårt sovrum med utgång till balkongen, ett kontor, ett gästrum/barnrum, en walking closet och badrum.
På källarplan kommer en tvättstuga, SPA-avdelning, Bio rum och sällskapsrum.

Renoveringen påbörjade vi i januari månad och har nu 9 månader senare lyckats riva ut allting på plan ett, byggt upp alla rummen på nytt, dragit all el, vatten och avlopp, dränerat runt huset, rivit den förra trappan och byggt upp en fantakstisk snygg U-trappa istället, bytat dörrar... osv. osv... så visst händer där saker! 

Vi lägger inprincip all vaken tid på huset och det börjar äntligen ge resultat. Nedan har ni ett smakprov på gäst toaletten i före och halv klart bilder, fler kommer efter hand. Gäst toaletten är färdig, men alla bilderna ligger såklart på min Iphone.


Dags att handla klinker, färg och tapeter

Ska till Svågertorp direkt efter jobb idag och handla på mig färg till vardagsrummet, köket och matrummet. Ska även köpa tapet till hallen och en superfin tapet till barnrummet (inte dags nu, men kan inte motstå denna ljuvliga tapet). Blir även lite golv/hörn/tak lister till hallen och köket ifrån Bauhaus. Får väl även passa på att se efter klinker till hallen när jag ändå är på shopping humör.

Hela dagen igår och även idag har vi VVS killen ifrån EcoTherm hos oss. Han installerar den nyrenoverade kompressorn till VA/VA pumpen. En dyr historia, men värme behövs ju. Så elementen är åter igen fyllda och temperaturen börjar stiga. Vi ska även börja leta efter en kamin, så vi hinner få in den innan vintern kommer. Hög mysfaktor, men även en otrolig värmekälla vid rätt typ av kamin och det behövs.

Igår fick jag dra dom första tagen med målarpenslen. Vi har tidigare plockat fram en tegelvägg som jag borstat ner med en stålborste, dammsugat och nu även målat med panel lack. Överallt fick vi inormation om att använda klinkerolja eller klinkerlack, men när vi väl skulle köpa det fick vi informationen att panel lack ger det bästa resultatet. Klinker olja/lack är inte bindande i samma utsträckning som panel lack som både binder bruket, samt ger en smutsavvisande yta. Vi är jätte nöjda med resultatet, så detta rekomenderar jag starkt!


          

Written Love Story

Livet har förändrats drastigt under de senaste året som har gått. Jag står nu inför en ny tid i mitt liv och njuter av varje sekund som går. Trots en kämpig tid med drama och intriger har jag funnit min plats och jag kan uppriktigt säga att jag har funnit mig själv. Min lycka går i första hand och situationen som råder gör att fokuset ligger på att skapa en trygg och fin framtid tillsammans med min man. Vi ska skapa en egen liten sagovärld i vårt hus och en trygg framtid för vår framtida familj.

Min tid tas för nuvarande upp av en omfattande hus renovering, vilket är både roligt, lärorikt och krävande. Till hjälp har jag min fantastiska man och tillsammans förverkligar vi våra innersta tankar, idéer och påhitt iform av design och former. Vägen är lång, men för varje dag som går kommer vi närmre ett "unikt design hem", byggt av våra egna händer från minsta spik till den största väggen.

I November flyttar vi in, så dessa två månaderna framöver blir hektiska, det är mycket som ska falla på plats.
Nedanvåningen är på god väg och vi flyttar oss snart upp på ovanvåningen där det ska byggas badrum, walking closet, kontor, barnrum, hall och sovrum.

Ett omfattande blogginlägg om huset kommer inom kort.

Lön på en fredag är alltid uppskattat!

Idag kom lönen in på kontot, lika trevligt som alltid!

Detta innebär att "shopping" står på dagens schema. Ska in om Ikea, Bauhaus, K-rauta, Skopunkten och Engelbreksboden efter jobb och förhoppningsvis hittar jag något kul till både mig, min man och huset. Efter detta får det bli hemfärd till lägenheten där städning, bakning och matlagning står som nästa punkt på schemat.  

Hade behövt träna också, men hittar inte riktigt tiden till det nu när husrenoveringen är i full gång. Blev medlem på Fitness 24 Seven för några veckor sen, dock kan träningstillfällena räknas på en hand. Hade nog känt mer ångest om jag blivit medlem på något av de andra ställena, där medlemspriserna är mer än tre dubbla det jag betalar nu (?), men ändå..

Hade velat finna tiden till att leka med mina två hjärtan Anneli & Karolin i dag också, så får se hur jag kan mixa och trixa ihop kvällen. Min man kommer nämligen hem vid tio ikväll och då måste mina små överraskningar vara klara och självklart lika perfekta som alltid. 

Älskar verkligen att hitta på små överraskningar till min man, han uppskattar det så himla mycket och jag själv tycker det är så himla roligt att fixa ihop saker.

Måste även handla lite till huset, har fått instruktioner av mannen att köpa "down lights" till köket och även plasthinkarna man sätter över spotlighten. Får se om där är nått nyinkommet klinker som kan passa till hallen och om där kanske finns någon snygg takbelysning till vardagsrummet och finrummet.  

En hektisk fredag helt enkelt...

The only one who's got enough of me to break my heart




RSS 2.0