Vi har hittat vår duschpanel

Ville bara visa upp duschpanelen som vi har bestämt oss för.

Är dock inte eniga om det blir den svarta eller den vita. Hela badrummet kommer att kläs i stora 30x60 cm vita kakel plattor och golvet i svart mosaik, så om vi ska bryta av i duschhörnan med en annan kakelplatta, kanske någon grå version, så blir den vita finast och blir det ingen avbrytning så får det ju bli den svarta.

Vi får helt enkelt se vad som blir finast, men den vita är min favorit.

  

River väggar och bygger upp nya med luftspalt

Jag och mannen har gått igång på ovanvåningen nu, då där bara är lite "smått" kvar på första våningen i form av lister, målning, slipa brädgolven, lacka, lägga klinker osv osv haha

Början till ett badrum ser ni på bilderna nedan. Vi rev ut de gamla garderoberna som stod där och fortsatte banka ner bit för bit ända in till taket. Sen var det städnings dags, ut med allt på släpet och vidare till återvinnings stationen. 

När följande var avklarat (tog ju sina timmar), börjades det verkliga byggandet.. att regla upp för luftspalten. Läkten spikades upp och skivorna sattes dit, snabbt och smärtfritt. 

Nästa steg, uppregling för isoleringen/plasten/och gipsen. Då halva väggen ska tillhöra ett vanligt standard rum och den andra halvan ska bli väggen till det nya badrummet satte vi reglarna cc60 på ena sidan och cc30 på andra. Isoleringen sattes dit (70 + 45), sedan häftades den åldersbäständiga plasten upp och tillsist sattes vanlig standard Ekonomigips på ena sidan av väggen och våtrums skivor (Hydropanel) på cc30 delen.  

Så var den väggen klar och redo för utbyggnation av andra väggar..

  

  

   

Vi lägger in brädgolv i köket

Äntligen fick vi lägga in brädgolvet i köket!

Det har varit mycket stohej i form av rör kapningar, flyt spackling, och ö byggning, men nu är hela golvet lagt. Vi fick hjälp av Emils lillebror Sebastian som kriga sig igenom hela sex timmar tillsammans med Emil för att lägga golvet, men sjukt fint blev det!

Så fort vi har fått in altandörren som går ut ifrån köket, så ska jag betsa och olja golvet. Tanken är att det ska bli ett mörkt brun/svart golv med en halv matt yta. Detta kommer bli genomgående på hela första våningen ( i köket, finrummet och vardagsrummet). 

Golvet är väldigt känsligt nu innan det är behandlat, så lite omständigt är det ju att behöva ta av skorna varje gång man ska ha någonting i köket, plus att vi faktiskt har en liten rottis på 55 kilo som älskar att hoppa rundor och bli jagad i huset haha, men men sånt man får ta. 

Kommer ett inlägg om altandörren i köket också, skillnaden kommer bli otroligt stor.  




  

Ford Ka

I dag köpte jag äntligen min lilla pendlings bil.

Har tänkt att denna lilla pärla ska få ta mig till och från jobbet nu när vi flyttar ut till Klagstorp. Buss förbindelserna är inte de mest optimala, så i förebyggande syfte köptes bilen.

Bilen kanske inte är den bästa vinter bilen (om den ens klarar vinter underlag) men jag ska göra ett tappert försök i alla fall. Då huset ligger helt öppet blåser gärna snön upp i enorma driver på mellan 2 till 3 meter och förra vintern ska vi inte ens prata om haha, det blev många hemma dagar om jag säger så.  

Men denna bilen dricker enbart 04-05 liter milen, så billigt och bra blir det ju. Där är sol lucka, AC, stolvärme och CD/radio.

Så kontentan på det hela, jag tror att min svarta lilla pärla ska kommer att klara sig hur fint som helst!   



Flytten börjar närma sig

Börjar känna stressen inför flytten nu. Om fem veckor, alltså den 1 december ska vi vara inflyttade i huset och vår befintliga lägenhet ska vara tömd, städad och överlämnad.

Vi har så himla mycket kvar i huset innan det ens är beboligt. Badrummet är väl påbörjat, men vägen till det färdiga resultatet är väldigt lång. Vi har rivit ut, byggt upp och nu står vi med ett rum i alla fall. Vår kära VVS kille var hos oss igår och hjälpte till och till helgen ska rören och avloppen dras från källaren till ovanvåningen... så mycket måste vi förbereda inför det.

Jag försöker lägga fokuseringen på nedan våningen i form av målning, golv slipning, bredspackling, lister, betsning, oljning, klinker läggande, dörr målande osv osv. I mina tankar ska i alla fall våning ett vara nått så när klar och framför allt städad innan vi flyttar in.

Det mest optimala hade varit om våning ett blev helt klar, så att all renovering hålls på ovan våningen och i källaren. Självklart hade jag gärna sett att badrummet, vårt sovrum och hallen på våning två blev klart innan flytt också, men då är jag nog lite väl optimistiskt tyvärr.




Målar ytterdörren

Nu börjar det bli hög tid att sätta in den nya ytterdörren. Vi har avvaktat med följande då transporterna av virke och matrial aldrig går smärtfritt förbi ytterdörren. Den som står där i dags läget är väldigt skavd om jag säger så.

Vi köpte lås från Habo och färg från Bauhaus (satans dyr färg som tar sjukt lång tid för att torka), självklart måste ju dörren piffas upp med nytt lager färg innan insättning. Så dörren är nu målad två gånger och nu ska insidan få sig en omgång med en annan dyring färg, sen så blir det instättning - skönt!  

Idag kommer även vår fönster kille och ska ta måtten på samtliga fönster, samt lämna oss fyra olika offerter. Det fina med dem är att dem kommer hem till en med alla fönster, tar ut de gamla, sätter i de nya och sätter plåt/fönsterbläk runt varje fönster. För oss som har en miljon andra projekt känns detta som en fin liten avlastning.   


 

Handlat lampa till hallen och hissgardin till köket

Fick ett erbjudande från www.Ellos.se där man fick fri frakt och 20% rabatt på hela sin order. Självklart tog jag tillfället i akt och beställde gardinen och lampan jag tittat på länge. Lite väl tidigt att handla på sig inredning kanske, men man måste passa på när rabatterna delas ut hihi


 

Inspiration badrum

Bilden nedan är vår byggsten till vårt “bygga badrum” projekt som ska gå igång nu. Vi var och köpte vitt 60x30 kakel på ”Ditt Nya Badrum” i Staffanstorp igår och klinkergolvet blir i svart mosaik.

I planerings stadiet ser det ut som att vi får in både ett fristående badkar och även en dusch, men badrummet kommer att bli 3.5x2.2 meter och risken är att vår snedvägg gör det hela omöjligt.

Rivning av ovanvåningen ser ut till att köras igång på onsdag nästa vecka då vi båda är lediga och tanken är att köra stenhårt 24/7 alla fem dagarna. Efter rivning blir det att lösa mysteriet med avloppet och vattenledningarna.

Sen väntas det en lång och kostsam uppbyggnation... Så fortsättning följer.


Renoverar hallen

Som jag skrivit i ett tidigare håller vi bland annat på att renovera hallen. I det tidigare inlägget berättade jag om när vi tog fram de gamla tegelväggarna och nu kommer lite bilder kring övriga hallen.

Vi drog bort de gamla pappskivorna som höll på att flagna sönder och fann panelliknande brädor. Dessa rensade vi på gamla spik och skruvar, och mätte upp storleken på de nya OSB skivorna som skulle sättas upp. När samtliga bitar var utsågade, skruvades de upp och sen kom hinken med spackel fram. Väggen spacklades, slipades ner, spacklades, slipades ner osv…

Nu har vi äntligen fått fram en jämn och fin vägg yta. Men kanske kommer jag sakna våra gamla gröna tapeter, dom var ju verkligen sexiga, eller vad tycker ni?




Min underbara vän

Ödet förde oss samman, och nu är vi starkare än någonsin.
När du är ledsen finns jag här till att torka dina tårar, när du är glad
ska jag dela skratten med dig, när du är osäker ska jag visa dig vägen.
Och du, du kan verkligen berätta vem jag är, du finns alltid vid min sida.
Du är som min egen lilla ängel, som sänts från ovan.
Skulle du dö skulle jag ge dig mina andetag.
Du är en stor del av mig, min fina bästa vän, och jag älskar dig…




Ta fram en gammal tegelvägg

Ett projekt som vi håller på med i dagsläget är att ta fram en gammal tegelvägg i hallen.

Vår tanke är att ha två väggar, den på vänster sida som ansluter mot vardagsrummet och väggen till höger som följer med trappan upp till våning två. Kontrasten mellan vit, slät putsad vägg och den rustika, grova tegelväggen är helt slående.

Vi började med att ta bort alla lager tapet och sedan knackade vi ner putsen ända in till teglet. Steg två var att borsta väggen med en vanlig sopkvast för att sedan ge oss på steg tre, rengöring med hjälp av en stålborste. Detta innebär att man går med en liten stålborste på alla stenar och i alla skarvar och helt enkelt borstar bort alla ojämnheter och gammalt bruk som inte håller måttet längre.

Efter detta blev det borstning med den vanliga sopkvasten igen, dammsugning, och sen målning.
Vi har målat väggen med panel lack, då detta lägger sig som en transperant hinna och binder bruket. Detta är perfekt om man vill kunna torka av väggen utan att grus trillar ner. Använder man sig av klinker olja eller klinker lack, får man inte en lika bindande yta.

Resultatet blev perfekt! Till och med min man, som var väldigt skeptisk i början, blev väldigt nöjd över det färdiga resultatet. Nu väntar dock den andra sidan av rummet på samma behandling, så fortsättning följer.  





Grundvatten pumpen - aktiv igen

Efter att ha haft två grader i huset hela förra vintern, ansåg vi att det var dags att ta itu med värme problemet innan denna vintern kommer.. so we did!


I december förra året slutade plötsligt vår grundvatten värme pump att fungera. Vi ringde EcoTherm som skickade en VVS-kille till oss för felsökning. Felsökningen i sig tog nästan en hel dag och innefattade att VVS killen plockade itu hela systemet, bit för bit.


Delarna tog han sedan med sig tillbaka till deras felsökningsverkstad där dem senare kunde konstatera att vi hade fått en ”burn out” i kompressorn. ”Burn out”:en hade i sin tur sotat ner de övriga delarna i systemet och detta var anledningen till att säkringarna slogs ut vid varje försök att sätta på pumpen.

En vecka senare kom VVS killen tillbaka med ett lagat system som han återigen satt in. Vi provkörde systemet på plats och allting fungerade kanon!

Vi har nu cirkulerande vatten i alla element och en härlig värme i hela huset.

 

Putsat om vardagsrummet

Här har vi projektet "putsa om vardagsrummet".

Det hela började med att min sambo skulle spika upp en tavla för skojs skull, han insåg dock snabbt att hela väggen börja svaja mer och mer för varje slag han slog med hammaren. För att undersöka väggen bättre tog han en gipskniv och drog den längs med väggen. Resultatet blev att praktiskt taget halva väggen låg på golvet och min kära sambo stod skrattandes mitt i byggdamms molnet som kom till följd av väggraset.

Vi beslöt oss väldigt snabbt för att riva ner all puts och bygga upp rummet från grunden. Detta var inget svårt då den gamla putsen föll av väggarna av att man inprincip bara titta på den.

Jag däremot klantade till mig ordentligt och gjorde ett misstag som sedan stod mig väldigt dyrt. Jag beslöt mig för att låta golvlisterna sitta kvar och putsa väggarna utifrån dom. Detta resulterade i cirka 4.5 centimeters puts på vissa ställen. Jobbet tog tre gånger så lång tid och material kostnaden sköt i höjden, så det misstaget lär jag inte göra om.

Här nedan ser ni mäklarens bild som vi fick vid husköpet och under den finner ni resultatet på det färdig putsade rummet. Brädgolvet togs också fram i samband med renoveringen. 








Putsar om matrummet

Vi har putsat om två rum i huset än så länge, vardagsrummet och matrummet.

Ett oerhört kostsamt, jobbigt och dammigt projekt. Vi började med att dra ner de fyra lagerna av tapet och all den gamla putsen ifrån väggarna med hjälp av en spade och kofot. Sen var det dags att få ut allt, upp med det på bilflaket och sen köra några runder till återvinningsstationen. 

Efter detta tog vi hjälp av vår vän Voltjek, från Polen, som är en mästare på att putsa. Mycket putsar vi själva, men när det är stora ytor eller hela rum, överlåter vi det till honom. Medan han installerade sig med verktyg, ställningar osv körde vi till Woody Bygghandel och köpte på oss puts... mycket puts.  

När allt material väl kom till huset satte vi igång. Först drogs ny el, nät fästes runt fönsterna och dörrvalven, sen slamades samtliga väggar (puts blandat med cement, för att få en hårdare grund). Efter detta putsades matrummet upp från golv till tak. Resultatet kunde inte ha blivit bättre! Allting tog cirka sex dagar, alltså cirka 60 timmars arbete.  









Vi vattnade väggarna i cirka en vecka, på så sätt bränner putsen bättre. Den fula plastmattan på golvet är också borttagen och ligger i någon konteiner på återvinningscentralen. Inom dom närmsta dagarna ska väggarna grundmålas för att sedan få sin ljuva blå/grå färg.

Hämtat möblemanget

Har varit och hämtat följande möblemang nu. Detta kommer att göra sig perfekt i matrummet tillsammans med den övriga inredningen. Känner mig riktigt exalterad och vill bara att brädgolvet ska bli klart så att vi kan få börja inreda - längtar!


Vi bygger en trappa

Som ni ser på första bilden nedan hade vi en stor kloss på framsidan innan. Den här så kallade trappan var nära 5 meter lång och 3 meter bred. Den bilades bort väldigt fort då vi båda tyckte att den här formationen åt upp hela huset. I vår mening kom där en stor trappa och sen ett hus, i första anblicken.

När den gamla trappan var borta, jämnade vi till underlaget med först en grävmaskin och sen en padda. Innan paddningen la vi bärlager och makadam som då trycktes ner och bildade en rak och jämn yta.

Vi beslöt oss för att använda mur block som trappsteg och sedan fylla inne i trappan med grusblandad betong och ameringsnät. Min man hade trappan som sitt egna lilla projekt och det var inte många handtag jag gjorde kring upp byggnationen.

Som ni ser på bilderna är trappan armerad på alla håll och kanter och vi har nu dragit slutsatsen att det kommer krävas en mindre atombomb för att rubba den. Vi hyrde även en penis liknande vibrator stav (betong vibrator)som vibrerar upp luftbubblorna i den ny ihällda betongen. På så sätt minskar man risken att trappan spricker.
  


Trappan är nu så gott som klar, det är bara kosmetiken som ska till i form av grå skiffer plattor. Detta kommer bli så underbart snygg tillsammans med den vita spegeldörrs ytterdörren som ska sättas in sen.







Måste även ge en stor eloge till min fantastiskt duktiga man som byggde upp trappan helt själv från grunden.
Han lyckades ta min förklaring på vad jag ville ha och kombinera ihop det med hans, för att sen åstadkomma detta fina resultat. Nä, jag är mäkta stolt och imponerad!  

Vi som ogillar byggdamm

Hitta en bild som syboliserar vår frustration då man städar, städar och städar...

 

men ändå inte blir kvitt det förbaskade byggdammet...

Inredning med kalla färger

Nästan samtliga rum i vårt hus kommer gå i bas färgerna grått, svart och vitt. Självklart ska varje rum få sin touch av en färgklick. Både jag och min man älskar kalla färger och kommer därför hålla kvar detta även i inredningen.

I köket kommer där inredas med färgen chilli. Vi har därför nu inhandlat hela OBH Nordica serien i just den färgen.

 


Matrummet kommer inredas med dova lila nyanser, som exempel landel. På färgskalan nedanför kommer vi köra på de tre första nyanserna innefrån och ut, högst upp på skalan.


 

 

I vardagsrummet är tanken att vi på ett fint sätt övergår till den blå färgskalan. Funderingarna går mellan den blå och den turkos nyansen eller den rosa nyansen. Får se hur det blir när möblerna är på plats och man ser en tydligare helthet på det.

       

Inköpslistan klar

Då har jag samlat ihop fem objekt som står på tur att inhandlas. 

Lampan på bild 1 hamnar i vardagsrummet tillsammans med två svarta 3-sittsiga Chesterfield soffor. Barstolarna hamnar vid köks ön i köket och kommer gå fint hand i hand med det nyinköpta möblemanget till finrummet. Den första takkronan vill jag ha i hallen och den andra takkronan får hänga i vardagsrummet, får bli lite övertalning av min kära sambo först bara.






Idag köpte vi ett svart massivt stenbord, sex Chesterfield liknande skin stolar och en avlång svart taklampa.
Älskar när man kan kombinera ihop olika möbler från olika återförsäljare och designers - och resultatet blir klockrent! Möblerna vi köpte var från NilssonsMöbler i Svedala och lampan från Optimera i Malmö.

Det tråkigaste som finns är ju att komma in i ett hem där det skriker Ikea eller Jysk, det blir för opersonligt enligt min mening. Men självklart, all ära åt de båda återförsäljarnas möbler, möblerna har sin charm och finess, dock ej i överflöd.

Kanelbullens Dag - 4 oktober

Kanelbullens dag är en underbar dag där man, utan skam, kan frossa kanelbullar tills det växer ut genom öronen.

Jag tjuvstartade med att baka dom idag just för att kunna njuta av den underbart ljuvliga doften som sprider sig vid kanelbullesbak och självklart få trycka i mig några extra genom att skylla på att det var i förebyggande syfte inför imorgon. Min man blev självklart också väldigt nöjd över mitt tjuvstarts drag och var med och bakade för fullt även om han åt nästan halva degen haha.  

Oftast testar jag olika recept när jag bakar. Denna gången blev det receptet nedan och det blev fantastiskt gott, så detta rekomenderar jag starkt. Lycka till!


Ingredienser:

25 g jäst, färsk (0.5 paket)

2 1/2 dl mjölk

1/2 dl vit sirap

2 krm salt

1 tsk kardemumma (stött)

75 g smör (rumsvarmt)

7 1/2 - 8 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g smör (rumsvarmt)

3 msk strösocker

1 msk kanel

 

Pensling & Garnering:

1 ägg (uppvispat)

1 msk pärlsocker eller mandelspån



Färgning av håret och en mysig familje dag

I fredags kom min fina mamma och min lillasyster Elin upp på mitt jobb och hälsade på. 

Jag fick äran att "testa på" mammarollen lite och passa busfröet medans mamma var hos kiropraktikern. Detta gick självklart hur bra som helst, och mamma som hade fått ryggskott, mådde nog bra av att få lite avlastning.    

Min lillasyster bara växer och växer, oj, hon börjar bli så himla stor. Nyfiken på allt hon ser och hör, så det gäller verkligen att man är med överallt... hela tiden! Vi gick ner till havet och titta på båtarna, sen möte vi upp mamma för att bege oss vidare till morfar i Svedala en runda.

Längesen jag träffade honom, men det blir inte riktigt det samma nu när mormor inte finns längre.

Fick äntligen även idag fixa till mitt hår lite. Tycker ju det är så himla tråkigt när färgningen börjar bli dasssig och håret mister sin glans. Idag blev det lite blonda slingor med hätta, resultatet blev helt ok, men snart dags för en omgång till.

Kan ju aldrig bestämma mig om jag ska vara blond eller brunett.





Färgade det brunt för några månader sedan, men ångra mig lika snabbt igen. Anledningen till den färgningen var att jag inte ville färga sönder håret, då blekning faktiskt sliter sjukt mycket på håret.

Så nu blev det något mellanting, brunt med lite blonda slingor.



RSS 2.0