Ta fram en gammal tegelvägg

Ett projekt som vi håller på med i dagsläget är att ta fram en gammal tegelvägg i hallen.

Vår tanke är att ha två väggar, den på vänster sida som ansluter mot vardagsrummet och väggen till höger som följer med trappan upp till våning två. Kontrasten mellan vit, slät putsad vägg och den rustika, grova tegelväggen är helt slående.

Vi började med att ta bort alla lager tapet och sedan knackade vi ner putsen ända in till teglet. Steg två var att borsta väggen med en vanlig sopkvast för att sedan ge oss på steg tre, rengöring med hjälp av en stålborste. Detta innebär att man går med en liten stålborste på alla stenar och i alla skarvar och helt enkelt borstar bort alla ojämnheter och gammalt bruk som inte håller måttet längre.

Efter detta blev det borstning med den vanliga sopkvasten igen, dammsugning, och sen målning.
Vi har målat väggen med panel lack, då detta lägger sig som en transperant hinna och binder bruket. Detta är perfekt om man vill kunna torka av väggen utan att grus trillar ner. Använder man sig av klinker olja eller klinker lack, får man inte en lika bindande yta.

Resultatet blev perfekt! Till och med min man, som var väldigt skeptisk i början, blev väldigt nöjd över det färdiga resultatet. Nu väntar dock den andra sidan av rummet på samma behandling, så fortsättning följer.  





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0